İlk kez 1882’de İngiliz böcek bilimci Frederic Moore tarafından tanımlanan Picasso güvesinin anavatanı Güneydoğu Asya ve Kuzey Hindistan’dır. Çoğu güve gibi Baorisa hiyeroglyphica da çoğunlukla çeşitli bitkilerin nektarıyla beslenen gececil bir böcektir. Noctuid güvelerinin (Noctuidae familyası) tartışmasız en güzeli olan bu çarpıcı görünümlü böcek, dünyanın en ilginç güvesi olarak adlandırılıyor. Türün bilimsel adı ‘hiyeroglyphica’, ön kanatlarındaki çarpıcı geometrik çizgiler ve şekillerden gelirken, ortak adı, yetenekli bir ressamın eserini ima eden lekeler, şeritler ve renkli noktalardan esinlenmiştir.
Picasso’nun eserlerine aşina olan sanatseverler, Baorisa hiyeroglifinin sanatsal desenlerinin İspanyol sanatçının tarzıyla pek fazla ortak noktasının olmadığını söyleyecektir , ancak asıl mesele bu değildi. Vasili Kandinski stil açısından çok daha iyi bir eşleşme gibi görünüyor, ancak Picasso sanat dünyasını aşan çok daha büyük bir isim, güvelerin sanatsal güzelliğini çok daha fazla çağrıştırıyor.
Picasso güvesi örneğinde desenin rolü hâlâ belirsiz. Bazıları bunun antenleri ve bacakları olan kırmızı bir böcek kafasını tasvir ettiğini düşünüyor, ancak bu çok net değil.