Yemek Borusu Olmadan Doğdu, 1. Yaşını Hastanede Kutladı

Minik Asel, Yemek Borusu Olmadan Dünyaya Geldi ve 1. Yaşını Kutladı

Adana’da yemek borusu yokluğuyla doğan Minik Asel, 6 ay süren tedavinin ardından yemek borusuna kavuşarak 1. yaş gününü hastanede kutladı.

Melike ve Furkan Oğultekin çiftinin bir yıl önce dünyaya gelen kızları Asel, doğumunda yemek borusu yokluğuyla karşılaştı ve bu nedenle yenidoğan yoğun bakımda 6 ay boyunca tedavi gördü. Uzmanlar, zorlu ameliyatlarla Asel’in sağlığına kavuşmasını sağladı.

Anne Melike Oğultekin, “Kızımızın sağlığına kavuşması için büyük mücadele verdik. 6 ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Şimdi ise sağlığına kavuştuğunu görmek bize büyük mutluluk veriyor. Doktorlarımızla beraber doğum gününü kutlamak istedik.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Önder Özden, nadir görülen bir hastalıkla karşılaşıldığını belirterek, “Yemek borusunun yokluğuyla doğan bebeklerde karşılaşılan zorlukları biliyoruz. Asel’in başarılı bir ameliyat süreci geçirdi ve şu an sağlıklı bir şekilde 1 yaşını kutluyor. Bu tür vakalarda doktor olarak en büyük mutluluk, hastamızın sağlığının yerine gelmesidir.” şeklinde konuştu.

Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özlü ise, “Asel’in tedavi süreci oldukça zorlu geçti. Birden fazla ameliyat geçirdi ve uzun süre yoğun bakıma ihtiyaç duydu. Ancak şimdi sağlıklı bir şekilde 1 yaşına girmesi bizleri mutlu ediyor. Onun gelişimini görmek gerçekten sevindirici.” şeklinde açıklama yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FATİH KEÇE – Genel

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?