Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenler için İl İçi Yer Değişikliği Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları hakkında detayları paylaştı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 12-16 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 20 Mayıs’ta yapılacak.

Bu yıl ilk kez uygulanacak olan sistemde, tercihlerine yerleşemeyen öğretmenler için önemli bir değişiklik mevcut. İlk iki tercihlerinde yer alan okullarda boş norm kadro oluşması durumunda, sıra kaydı oluşturulacak ve bu kayda göre 18 Haziran ve 11 Ağustos tarihlerinde atamalar yapılacak.

Ayrıca, sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayan ve daha sonra kadroya geçen öğretmenler için, 30 Eylül tarihine kadar sözleşmeli ve kadrolu olarak toplamda en az dört yıllık hizmet şartı aranacak. (AA)

Related Posts

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Yaz Kur’an kursu başladı mı, ne zaman başlıyor? Yaz Kuran kursu 2025 kaç ay sürecek? İşte takvim bilgisi…

Yaz Kuran kursları ilan edilen takvim doğrultusunda eğitim verecek. Yaz tatili boyunca uygulanacak kursların açılış tarihi ve süresi de araştırılıyor. 2025 yılı yatılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim, müftülüklerin imkânları ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda 4 hafta ya da 4+4 sekiz hafta olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilecek. Peki Yaz Kur’an kursu başladı mı, ne zaman başlıyor? Yaz Kuran kursu 2025 kaç ay sürecek? İşte ayrıntılar…

Hürmüz Boğazı kapatıldı mı, nerede, önemi nedir? Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olur? İşte Hürmüz Boğazı’nın haritası ve dünya enerji piyasası için önemi!

İran Meclisi, dünyanın gündeminde yer alan Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. İsrail, İran ve ABD arasında yaşanan çalışmalar dünya petrol ticaretinin en önemli merkezlerinden Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına kadar ilerledi. Basra Körfezi’nin ağzında yer alan dar su yolu Hürmüz Boğazı, Orta Doğu’daki petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretiminin Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına taşınmasını sağlıyor. Dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir. Bu nedenle, Hürmüz Boğazı haritası da kamuoyunun dikkatini çekti. Peki, Hürmüz Boğazı nerede, önemi nedir, kapatılırsa dünya enerji piyasası nasıl etkilenir? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

“Bahar” dizisinden ayrılan oyuncular belli oldu

“Bahar” dizisinden ayrılan oyuncular belli oldu

İlk Hamse sahibi kimdir? Hamse sahibi yazarlar kimlerdir? AYT 2025 ile gündeme geldi!

İlk hamse sahibi kimdir sorusu, AYT 2025 ile merak edilen konular arasında yer alıyor. Üniversite sınavı Alan Yeterlilik Testi, 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Hamse sahibi yazarlar da sınavla beraber gündeme geldi. Peki İlk Hamse sahibi kimdir? Hamse sahibi yazarlar kimlerdir? İşte ayrıntılar…

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.