Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Chia Tohumunun Sağlığınıza Faydaları

Chia tohumu, son dönemin sağlıklı yaşam trendleri arasında öne çıkıyor. Güney Amerika kökenli bu süper besin, uzun süre tokluk hissi sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda magnezyum depolarına da faydalarıyla biliniyor.

Chia Tohumunun Besleyici Özellikleri

28 gram chia tohumu, günlük magnezyum ihtiyacının yaklaşık %15’ini, kalsiyum ihtiyacının %18’ini ve lif ihtiyacının %25’ini karşılıyor. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri açısından balıktan bile daha zengin bir kaynak olabilir. Bu özellikleri sayesinde chia tohumu, sağlıklı beslenme düzenine kolayca entegre edilebiliyor.

Chia Tohumunun Yararları

Chia tohumunun en dikkat çekici özelliği, suyla temas ettiğinde jel kıvamına gelmesidir. Bu jel kıvamı sayesinde sindirim sisteminde yavaşça hareket ederek kan şekeri dengesini sağlar ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sorunlarını hafifletir. Aynı zamanda magnezyum eksikliğini doğal yoldan gidererek enerji üretiminden kas ve sinir fonksiyonlarına kadar birçok süreçte rol oynar.

Chia Tohumu Nasıl Tüketilmeli?

Chia tohumunu tüketmenin en etkili yolu, suda bekletilerek içmektir. 1 bardak içme suyuna 1 yemek kaşığı chia tohumu ekledikten sonra en az 15-20 dakika bekletmek gerekmektedir. Daha yoğun bir jel kıvamı için, tohumları gece boyunca buzdolabında bekletebilir ve sabah aç karnına tüketebilirsiniz. Bu yöntem, tohumların besin değerini maksimum düzeyde kullanmanızı sağlar.

Related Posts

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Her sabah yorgun uyanıyorsanız dikkat, sebebi işiniz olabilir

Fibromiyalji yorgunluk, kronik ağrı ve sindirim sorunlarıyla seyreden bir hastalık. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mert Sancar, “Gazetecilik, mimarlık, finans sektörü gibi meslekler ile uğraşanlarda veya işini sevmeyen kişilerde fibromiyalji sıklıkla görülebilir” dedi.

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Benlerinizi tek tek kontrol edin: Az fark edilen işaretler risk oluşturuyor

Cilt kanserlerinin en ölümcül türlerinden biri olan melanom, erken fark edilmediğinde hayati risk oluşturuyor. Londra Üniversitesi Koleji Hastanesi’nde görevli dermatolog Dr. Conal Perrett, melanomun genellikle bilinen belirtilerinin yanı sıra daha az fark edilen bazı işaretlere de dikkat çekiyor.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir