Amazon’un yeni nesil asistanı Alexa+ 100 bin kullanıcıya ulaştı




Amazon şirketinin Şubat ayında duyurduğu yapay zeka destekli yeni dijital asistanı olan Alexa Plus, CEO Andy Jassy’nin açıklamasına göre şimdiye kadar 100.000 kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu rakam, dünya genelinde kullanılan 600 milyon Alexa cihazına kıyasla küçük olsa da, şirketin aşamalı kullanım stratejisinde önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Alexa Plus, klasik Alexa’dan farklı olarak, önceden belirlenmiş yanıtlar yerine kullanıcılarla doğal bir şekilde etkileşime geçebiliyor. Üretken yapay zeka desteğiyle özgün yanıtlar sunma kapasitesine sahip yeni nesil asistan, ChatGPT veya Google Gemini’nin sesli modlarındaki gibi kullanıcılarla daha akıcı ve bağlam odaklı diyaloglar kurmayı hedefliyor.

Tüm özellikler henüz aktif değil

Alexa Plus’ın tanıtımında üçüncü taraf uygulamalarını kullanabilme, çocuklar için özel masallar oluşturma ve hediye fikirleri sunma gibi bazı gelişmiş özelliklerin gösterildiği hatırlanıyor. Ancak şu anda sunulan sürüm, bu özelliklerden hiçbirini içermiyor. Özellikle GrubHub gibi hizmetlerle entegrasyonun eksikliği, kullanıcı deneyimi açısından bir eksiklik olarak görülüyor.

Jassy, ilerleyen aylarda Alexa Plus için “çok daha fazla işlevsellik” planladıklarını ancak net bir takvim paylaşmadıklarını belirtti. Ayrıca, Alexa Plus’ın arkasındaki yapay zeka sistemi Nova Act’in şu an çoklu adım görevlerinde yalnızca yüzde 30 ila yüzde 60 arasında doğruluk oranına sahip olduğunu vurguladı. Amazon’un hedefi bu oranı yüzde 90 seviyesine çıkarmak.

Apple da geride kalıyor

Amazon’un Alexa Plus’ını aşamalı olarak piyasaya sürme süreci, Apple’ın büyük dil modeli (LLM) destekli yeni Siri‘sine göre daha hızlı ilerliyor. Apple CEO’su Tim Cook, aynı gün yapılan şirketin kazanç toplantısında, yeni Siri’nin geliştirilmesinin biraz daha zaman alacağını belirtti. Her iki teknoloji devinin de karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, yapay zeka modellerini harici uygulamalarla entegre hale getirme ve uygulanabilir hale getirme konusudur.

Related Posts

Bilim adamları imkansız denilen zaman kristalini gerçeğe dönüştürdü

Geleneksel kristaller, atomların uzayda düzenli bir yapı oluşturmasıyla bilinir. Nobel ödüllü fizikçi Frank Wilczek’in 2012’de ortaya attığı fikir ise bu düzenin zaman boyutunda da tekrarlanabileceği yönündeydi. Wilczek’in “zaman kristali” konsepti …

Otomobil devi 70 bin aracını geri çağırdı

Toyota, bazı modellerinde tespit edilen ekran hatası nedeniyle dünya genelinde on binlerce aracı geri çağırma kararı aldı. Geri çağrılan araçlar arasında Corolla ve Camry hibritler, Kluger Hybrid ve RAV4 Hybrid gibi popüler modeller de yer alıyor.

Araştırma sonuç verdi: Geniş yapraklı bitkiler kenti serinletiyor olabilir mi?

Araştırma sonuç verdi: Geniş yapraklı bitkiler kenti serinletiyor olabilir mi?

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Dev şirket duyurdu: İnternetin kuralları tamamen değişiyor!

İnternetin büyük bölümüne güç sağlayan altyapı şirketi Cloudflare, ‘internetin kurallarını tamamen değiştirdiğini’ duyurdu.

Geminin dümeninden bilinmeyen yaşam formu çıktı: Bilim dünyası şaşkın

ABD’nin Ohio eyaletinde Erie Gölü’nde araştırma yapan bir gemide keşfedilen gizemli siyah madde, bilim dünyasında heyecan uyandırdı. DNA analizleri sonucunda tanımlanamayan dizilere rastlanan bu madde, şimdilik “ShipGoo1” adıyla anılıyor.