Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Sağlık Uzmanlarından Uyarı: Asla Göz Ardı Etmemeniz Gereken 6 Semptom

KOLLAR VE BACAKLARDA GÜÇSÜZLÜK

Bacak, kol veya yüzde uyuşma ya da güçsüzlük hissedilmesi, özellikle vücudun tek tarafında meydana geliyorsa felç belirtisi olabilir. Ani baş dönmesi, denge kaybı, yürümede zorluk, şiddetli baş ağrısı, görme ve konuşma bozuklukları da felç sinyalleri arasında yer alıyor. Uzmanlar, bu belirtilerin başlamasından sonraki 4,5 saat içinde müdahale edilmesinin kalıcı zararları önleyebileceğine dikkat çekiyor.

GÖĞÜS AĞRISI

Göğüste hissedilen yanma, dolgunluk veya sıkışma, özellikle fiziksel aktivite sırasında ortaya çıkıyorsa kalp krizi belirtisi olabilir. Ağrı, boyun, çene, omuz ve kollara da yayılabilir. Göğüs ağrısı şikayeti olanların kesinlikle geç kalmadan sağlık kuruluşlarına başvurması önem taşıyor.

ALT BACAKTA HASSASİYET VE AĞRI

Bacakta hassasiyet, şişlik, sıcaklık ve kızarıklık varsa derin ven trombozu (DVT) ihtimali bulunuyor. DVT, kan pıhtılarının oluşması ve akciğere gitmesi durumunda hayati risk oluşturabiliyor. Uzun süre hareketsiz kalmak, hamilelik, sigara kullanımı gibi faktörler pıhtı riskini artırıyor.

İDRARDA KAN GÖRÜLMESİ

İdrarda kan görülmesi, böbrek taşı, idrar yolu enfeksiyonu ya da daha ciddi durumların belirtisi olabilir. İdrarda kanla birlikte sık idrara çıkma ve yanma hissi yaşanıyorsa, derhal tıbbi destek alınması gerekiyor.

HIRILTILI SOLUNUM

Nefes alırken ıslık sesi duyulması, astım, akciğer hastalıkları veya alerjik reaksiyonların belirtisi olabilir. Hırıltılı solunum şikayeti olanların uzman yardımı alması tavsiye ediliyor.

İNTİHAR DÜŞÜNCELERİ

Umutsuzluk ve çaresizlik hisseden kişilerin vakit kaybetmeden profesyonel destek araması hayati önem taşıyor. Ulusal yardım hatları ve sağlık kurumları, bu konuda destek sağlıyor.

Sağlık Uzmanlarından Acil Uyarı!

Sağlık uzmanları, bu tür kritik belirtilerle karşılaşan kişilerin acil olarak tıbbi yardım almasının hayat kurtarıcı olduğunu vurguluyor. Erken müdahale, ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmekte büyük rol oynuyor.

Related Posts

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Uzman isim uyardı: 12 yaş altı çocuklar hayvan kesim alanlarından uzak tutulmalı

Klinik Psikolog Sinem Baran Ekinci, Kurban Bayramı’nda 12 yaş altı çocukların hayvan kesim alanlarından uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ekinci, küçük yaştaki çocuklarının soyut ve somut kavramları ayırt edemedikleri için kurban kesimlerinin izletilmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.