BİM 4 Yeni GES Yatırımını Devreye Aldı

BİM, Yenilenebilir Enerji Yatırımlarını Genişletiyor

BİM, yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Antalya Döşemealtı, Erzurum Hınıs, Şanlıurfa Viranşehir ve İstanbul Ömerli’de devreye aldığı yeni yatırımlarla Türkiye genelinde toplam GES sayısını 26’ya çıkardı.

BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu’nun Açıklamaları

BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu, “2020 yılından bu yana güneş enerjisi santralleri yatırımlarımızla enerjimizi güneşten alıyor, ‘Kalbimizden Geleceğe’ bir iz bırakmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 4 yeni GES projesiyle birlikte Türkiye genelinde toplam GES yatırımlarımızı 26’ya yükselttik. Bu yıl sonuna kadar Türkiye operasyonlarımızın elektrik ihtiyacının %25’ini yenilenebilir enerji yatırımlarımızdan karşılamayı hedefliyoruz.” dedi.

BİM, Antalya ve İstanbul’da çatı üzeri, Erzurum ve Şanlıurfa’da arazi üzeri olmak üzere 4 yeni GES yatırımını devreye aldı. Bu yeni yatırımlarla birlikte BİM’in toplam GES projesi sayısı 26’ya yükseldi. 4 yeni GES projesiyle yaklaşık 20 bin hanenin yıllık enerji tüketimine denk üretim yapılırken, karbon salımında yıllık 25 bin ton azalma ve 630 binin üzerinde ağaç kazanımı elde edilecek.

BİM’in Yeni Yatırımları

BİM, Şanlıurfa ve Erzurum’daki GES yatırımları ile 1.645 mağazasının ihtiyacını güneşten karşılayacak. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde devreye alınan arazi üzeri GES yatırımı ile 800 mağazanın enerji ihtiyacının tamamı yenilenebilir enerji kaynağından karşılanacak. Erzurum’un Hınıs ilçesinde devreye alınan arazi üzeri GES projesi ise 845 mağazanın enerji ihtiyacını karşılarken, karbon salımında yılda yaklaşık 11 bin ton azalma sağlayacak.

İstanbul Ömerli deposunun çatısına kurulan 1,35 MW’lık GES yatırımıyla karbon salımında yılda 770 ton azalma sağlanırken, Antalya Döşemealtı deposunun çatısına kurulan güneş enerjisi panelleriyle karbon salımında yılda 400 ton azalma gerçekleşecek.

BİM’in Gelecek Vizyonu

BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu, geleceğe bir iz bırakma hedefiyle çalışmalarına devam ederek Türkiye operasyonlarının elektrik ihtiyacının %25’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedeflediklerini belirtti. BİM’in 26 GES projesiyle yaklaşık 70 bin ton karbon salımında azalma sağlanacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Akaryakıt fiyatlarında son durum ne? Benzin, motorin ve LPG’de son durum… İşte 26 Temmuz 2025 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları…

Akaryakıt fiyatlarında 26 Temmuz 2025 Cumartesi günü itibarıyla herhangi bir zam ya da indirim uygulanmadı. Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki dalgalanmalara rağmen benzin, motorin ve LPG fiyatları sabit kaldı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de litre fiyatları belli oldu. İşte son durum…

Bakanlık vatandaşa attığı büyük kazığı itiraf etti!

Piyasada birçok sektörde sürekli olarak ürünlere zam gelmesi vatandaş tarafından hoş karşılanmazken zamlar gelmeye devam ediyor. Son olarak araç sahiplerini ilgilendiren ÖTV zammı ile ilgili yapılan açıklamada gösterilen sebep dikkat çekti. CARİ …

ÇAYKUR ikinci sürgün yaş çay alımlarına devam ediyor: 91 bin tona ulaştı

ÇAYKUR, ikinci sürgün yaş çay alımlarının hız kesmeden sürdüğünü duyurdu. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, tüm fabrikaların kapasite sınırında üretim yaptığı ve alımlarda herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtildi.

Konut fiyatında ‘ceza’dan kaçma oyunu! İlanda farklı telefonda daha farklı…

Antalya’da ilana konulan bir taşınmazla ilgili cezadan kaynaklı fiyat artışı yapamayan emlakçı, telefonla aranıp bilgi alınmak istendiğinde ise fiyatın ilanda yazandan 400 bin lira fazla olduğunu, ceza nedeniyle gerçek fiyatı yansıtamadıklarını …

Büyük soygun ortaya çıktı! Milyonlarca dolar çalındı

Hindistan’ın en büyük kripto para borsası CoinDCX’e düzenlenen saldırıda milyonlarca dolarlık kripto varlık çalındı. Şirketin CEO’su Sumit Gupta, iç hesaplardan birinin saldırıya uğradığını doğrularken olayın sadece bu operasyonel hesapla sınırlı …

Tekstilde kriz derinleşiyor: Konkordato başvuruları rekora ulaştı

Bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim firması konkordato ilan etti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, yaşanan bu gelişmenin yalnızca konkordato ilan eden firmaları değil, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketleri tehdit ettiğini vurguladı.