Kadın hastalar için tasarlanan giyilebilir harici idrar toplama cihazı tasarımı ödüllendirildi

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hatice Kübra Yılmaz ve Ekibi Girişimcilik Yarışmasında Birincilik Ödülü Kazandı

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Hatice Kübra Yılmaz ve ekibi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehzadeler Yerleşkesinde gerçekleştirilen Ege Kariyer Fuarı 2025’te düzenlenen Girişimcilik Yarışması Sağlık ve Yazılım Teknolojileri kategorisinde “Üriner İnkontinans Hastalığı için Giyilebilir Harici İdrar Toplama Cihazı Tasarımı” projesiyle birincilik ödülünü kazandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, birincilik ödülünü kazananları makamında ağırlayarak, projeyi geliştiren akademisyenleri tebrik etti. Rektör Budak, “Projeleriyle birincilik ödülünü kazanan akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bu başarı, üniversitemizin araştırma ve inovasyon alanındaki güçlü vizyonunun bir yansımasıdır. Projeyi geliştiren akademisyenlerimiz, sağlık teknolojilerine önemli bir katkı sağladı. Bu tür projeler, üniversitemizin bilimsel mükemmeliyetini ve girişimcilik ruhunu güçlendiren önemli örneklerdir” dedi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Hatice Kübra Yılmaz, “Proje kapsamında tasarlanan giyilebilir harici idrar toplama cihazı, idrar kaçırma sorununa çözüm olacak. Cihaz, kişilerin günlük hayatını kolaylaştırarak yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor” açıklamasında bulundu.

Proje ekibinde İzmir Bakırçay Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’ndan öğretim üyeleri de yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…