Kefir, bitki çayı veya sebze suları değil: İşte doktorların önerdiği en sağlıklı içecek

Doktorlar, Limonlu Suyun Sağlık Üzerindeki Etkilerini Anlatıyor

Doktorlara göre, günlük yaşamınıza ekleyeceğiniz basit bir alışkanlık, sağlığınız üzerinde şaşırtıcı etkiler yaratabilir. Bu alışkanlık, birçok kişinin mutfağında bulunan oldukça sade bir içecekten geçiyor, o da limonlu su. Limonlu suyun yüksek kolesterol, yağlı karaciğer ve kilo problemi gibi sağlık sorunlarının önlenmesinde etkili olabileceği belirtiliyor. Özellikle taze sıkılmış limonlarla hazırlanan bu içecek hem ekonomik hem de ulaşılabilir bir sağlık destekleyicisi olarak öne çıkıyor.

Doktor Eric Berg, bu konudaki detaylı açıklamalarını bir videosunda paylaştı. Berg, limonlu suyu sadece ferahlatıcı bir içecek olduğunu değil aynı zamanda faydalarına dikkat çekti. Limon suyunun etkileri özellikle ketojenik diyet ve aralıklı oruç gibi beslenme programlarıyla birlikte uygulandığında daha belirgin hale geliyor. Berg’e göre, limonun içeriğinde bulunan fitonutrientler karaciğer yağlanmasını azaltma, kolesterolü dengeleme, kan şekerini düşürme ve insülin direncini azaltma gibi çeşitli etkiler sağlayabiliyor.

Limonlu Suyun Faydaları

  • Limonun içerdiği doğal bileşikler karaciğerde biriken yağları azaltmaya yardımcı olur. Özellikle kolin ve safra akışını artıran maddeler, bu süreci destekler.
  • Limon suyu doğrudan kilo verdirmese de, kan şekerini dengelemesi ve insülin direncini azaltması sayesinde kilo verme sürecini dolaylı yoldan destekler.
  • Bazı araştırmalar, limonda bulunan “limonin” gibi bileşiklerin LDL (kötü kolesterol) ve trigliserit seviyelerini düşürebileceğini öne sürüyor.
  • Limon suyundaki sitrat, böbrek taşı oluşumunda rol oynayan oksalatlarla bağlanarak taş oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • C vitamini açısından zengin olan limon, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudu hastalıklara karşı korumak açısından etkilidir.

  • Hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalar, limon suyu tüketiminin yaşam süresini uzatabileceğini ve yaşlanma etkilerini azaltabileceğini göstermektedir.
  • Limon suyunun içeriğindeki fitonutrientlerin bazı kötü huylu hücrelerin büyümesini engelleyebileceği belirtiliyor. Ancak bu, doğrudan tedavi yerine önleyici destek olarak değerlendirilmelidir.
  • Doğal asidik yapısıyla sindirimi kolaylaştırır, bazı mide rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doktor Berg, limonlu suyun yemeklerden en az 30 dakika önce ya da sonra tüketilmesini öneriyor. Aksi takdirde mide asidini artırarak rahatsızlık yaratabilir. Aynı zamanda diş minesine zarar vermemesi için pipetle içilmesi ve iyi seyreltilmiş olması önemli.

Related Posts

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…