Kocaeli’de Geri Kazanım Suyu Projesi

Kocaeli’de Su Kaynakları Geri Kazanım Projesiyle Korunuyor

Kocaeli’de içme suyu kaynaklarının korunması amacıyla hayata geçirilen “Geri Kazanım Suyu Projesi” kapsamında, sanayinin ihtiyacı olan suyun büyük bir kısmı atık su arıtma tesislerinden karşılanıyor. 2024 yılında sanayinin kullandığı 47,3 milyon metreküp suyun 17 milyon 184 bin 704’ü geri dönüşüm suyu olarak kullanıldı.

Su kaynaklarının hızla azalması ve su kıtlığı gibi sorunlar dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanı etkiliyor. Bu nedenle suyun verimli kullanımı, iklim değişikliği ve nüfus artışı gibi faktörler suyun önemini daha da artırıyor.

2015 yılında başlatılan “Geri Kazanım Suyu Projesi” sayesinde Kocaeli, su kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak yıllık 129 milyon 813 bin 465 metreküp suyu geri kazanmayı başardı. Bu sayede Yuvacık Barajı kapasitesinin 2,5 katı kadar tasarruf yapıldı ve içme suyu kaynakları üzerindeki baskı azaltıldı.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü Ali Sağlık, suyun önemini vurgulayarak, şehirde hızlı nüfus artışı, sanayileşme, iklim değişikliği ve kuraklık gibi faktörlerin su kaynakları üzerindeki baskıyı artırdığını belirtti.

Sağlık, geri kazanım suyunun farklı alanlarda kullanılması konusunda da çalışmalar yapıldığını ve şu anda Kocaeli’de yaklaşık 20 firmanın geri kazanım suyu kullandığını söyledi. Ayrıca, Gebze bölgesindeki çelik ve metal fabrikalarına ileri seviyede arıtılmış geri dönüşüm suyu temin edeceklerini ifade etti.

Kocaeli’de sanayinin su ihtiyacını geri dönüşüm suyuyla karşılamayı hedeflediklerini belirten Sağlık, 2024 yılında 47 milyon ton su tüketilen şehirde geri dönüşüm suyunun yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık, Kocaeli Sanayi Odasında geri kazanım suyu konusunda sanayicilere bilgilendirme yapıldığını ve sürecin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Related Posts

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına ilişkin soruşturma önlemsiz kapatıldı

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına yönelik yürütülen korunma önlemi soruşturmasının önlemsiz kapatılması kararlaştırıldı.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir