Öğretmenlere kapı gösterildi, Akit’in yazarına dokunulmadı

Proje Okullarında Görev Yapan Binlerce Öğretmen Norm Kadro Gerekçesiyle Görev Yerleri Değiştirildi

Kamuoyunda “proje okulları” olarak bilinen 30’dan fazla okulda görev yapan 20 binden fazla öğretmen, 8 Nisan’da görev yerlerinin “norm kadro” gerekçesiyle değiştirilmesiyle karşı karşıya kaldı. Bu durum, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin tepkisine neden oldu. Türkiye’nin köklü ve başarılı okullarından olan bu okullarda öğrenciler, ders boykotu gibi eylemlere başlayarak tepkilerini dile getirdi.

Bakanlık Geri Adım Attı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 14 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, ilan edilen listede yer alan 38 bin öğretmenden yüzde 80’inin görev sürelerinin uzatıldığını, ancak 6 bine yakın öğretmenin görev sürelerinin uzatılmadığını belirtti. Bakan Tekin, eylemlerin öğrenciler ve öğretmenler tarafından değil, “mezunlar derneği tarzından sivil toplum kuruluşu” tarafından yapıldığını ileri sürdü. Bakan Tekin’in bu açıklamalarına rağmen bakanlık, tepkilere dayanamayarak “resen atamaları” durdurdu.

Akit Yazarı Öğretmen Görevine Devam Ediyor

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen eylemler kapsamında görevden alınan 19 öğretmenden biri olan fizik öğretmeni Alparslan Aydar, Yeni Akit gazetesinde eski bir köşe yazarı olmasına rağmen görevine devam ediyor. Aydar’ın kadın haklarına karşı tavır aldığı biliniyor.

Kadın Hakları Karşıtı İfadelere Yer Veren Öğretmen

Alparslan Aydar, Yeni Akit’te 2017-2021 yılları arasında kadın haklarına karşı yazılar yazdı. Aydar’ın yazılarında, kadın haklarına karşı çıktığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konuları eleştirdiği biliniyor. Aydar, “İstanbul Sözleşmesi” gibi yasal düzenlemelere karşı çıkarak tartışma yarattı.

Medeniyet Kodlarımıza Uymadığı İddiası

Aydar, Türk Medeni Kanunu’nda yapılan değişikliklerle ilgili eleştirilerde bulunarak, aile yapısına dair görüşlerini dile getirdi. Aydar, nafaka uygulamasının “medeniyet kodlarımıza” uygun olmadığını savundu ve evlilik birliğini eşlerin beraber yönetmesini eleştirdi.

Related Posts

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Yaz Kur’an kursu başladı mı, ne zaman başlıyor? Yaz Kuran kursu 2025 kaç ay sürecek? İşte takvim bilgisi…

Yaz Kuran kursları ilan edilen takvim doğrultusunda eğitim verecek. Yaz tatili boyunca uygulanacak kursların açılış tarihi ve süresi de araştırılıyor. 2025 yılı yatılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim, müftülüklerin imkânları ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda 4 hafta ya da 4+4 sekiz hafta olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilecek. Peki Yaz Kur’an kursu başladı mı, ne zaman başlıyor? Yaz Kuran kursu 2025 kaç ay sürecek? İşte ayrıntılar…

Hürmüz Boğazı kapatıldı mı, nerede, önemi nedir? Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olur? İşte Hürmüz Boğazı’nın haritası ve dünya enerji piyasası için önemi!

İran Meclisi, dünyanın gündeminde yer alan Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. İsrail, İran ve ABD arasında yaşanan çalışmalar dünya petrol ticaretinin en önemli merkezlerinden Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına kadar ilerledi. Basra Körfezi’nin ağzında yer alan dar su yolu Hürmüz Boğazı, Orta Doğu’daki petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretiminin Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına taşınmasını sağlıyor. Dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir. Bu nedenle, Hürmüz Boğazı haritası da kamuoyunun dikkatini çekti. Peki, Hürmüz Boğazı nerede, önemi nedir, kapatılırsa dünya enerji piyasası nasıl etkilenir? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

“Bahar” dizisinden ayrılan oyuncular belli oldu

“Bahar” dizisinden ayrılan oyuncular belli oldu

İlk Hamse sahibi kimdir? Hamse sahibi yazarlar kimlerdir? AYT 2025 ile gündeme geldi!

İlk hamse sahibi kimdir sorusu, AYT 2025 ile merak edilen konular arasında yer alıyor. Üniversite sınavı Alan Yeterlilik Testi, 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Hamse sahibi yazarlar da sınavla beraber gündeme geldi. Peki İlk Hamse sahibi kimdir? Hamse sahibi yazarlar kimlerdir? İşte ayrıntılar…

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.