Samsun’da Normal Doğumun Önemi Sempozyumu Düzenlendi

Samsun’da Normal Doğumun Önemi Üzerine Sempozyum Gerçekleştirildi

Samsun’da normal doğumun önemini vurgulamak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Doğal Olan Normal Doğum Sempozyumu” büyük ilgi gördü.

Sempozyum, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi ve alanda uzman hekimler ile akademisyenler normal doğumun anne ve bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi. Bu önemli etkinlik, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında gerçekleştirilerek sezaryen oranlarının azaltılması ve normal doğumun teşvik edilmesi hedeflendi.

Sempozyumda konuşan Samsun Sağlık Müdürü Mustafa Uras, doğumun insan yaşamının temel bir süreci olduğunu vurgulayarak, doğal doğumun sadece sağlık bilinci değil aynı zamanda güçlü ve sağlıklı nesillerin temeli olduğunu belirtti. “Normal doğum, anne ve bebek sağlığına büyük katkı sağlar ve sağlık sisteminin sürdürülebilirliği açısından da son derece önemlidir” diyen Uras, atılan her adımın geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.

Sezaryenin bir doğum tercihi olmadığını vurgulayan Uras, sezaryenin aslında bir ameliyat olduğunu ve gereksiz yere yapıldığında çeşitli komplikasyonlara neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler Haftası’nı da unutmadı.

Sempozyuma, Samsun Vali Yardımcısı Vekili Şeref Aydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Eyüp Çakır, akademisyenler, doktorlar, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ve anne adayları da katılım gösterdi. Normal doğumun önemine dikkat çeken etkinliğin öne çıkan konuşmacıları arasında yer aldılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Veysel Altun – Sağlık

Related Posts

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…