Aile hekimleri yeniden iş bıraktı: ‘Hasta olmayan hastanın bedelini hekim ödeyecek’

Aile Hekimleri İş Bıraktı: Değişikliklere Tepki Devam Ediyor!

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki son değişikliklere tepki göstermek isteyen aile hekimlerinden bir grup, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Birlik ve Dayanışma Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi, “Eylemlerimiz, hasta hasta olmayan veya hastaneye sıkça başvuran hastaların bedelini biz ödemek zorunda kalıyorsak devam edecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bugün başlayan iş bırakma eyleminin 5 gün boyunca süreceği belirtildi. Aile hekimleri, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgularken, Mehlepçi, “Mutsuz hekimler, mutsuz ebe hemşireler, mutsuz bir halk. Senin mutsuzluğunun sorumlusu olan Memişoğlu, unutma bu tabloyu” ifadelerini kullandı.

“Ebelere Yapılan Kesinti Kabul Edilemez!”

Dr. Mehlepçi, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

  • Bu yönetmelikle ASM çalışanlarının maaşlarının artacağını söylediniz, ancak bizler doğruyu söylüyoruz. Ebe hemşire arkadaşlarımızın zaten yetersiz olan maaşlarından %15 kesinti yapılması kabul edilemez.
  • Mesleki onurumuzu ayaklar altına alamayız, iş güvencemizin vatandaşın puanlamasına bağlı olması kabul edilemez. Hastaların bilgilerini girmek için bizi zorlayan belirsiz bir platform oluşturulması onursuzluğa ve değersizleştirmeye yol açmaktadır. Buna karşı çıkmamız gerekiyor.

Related Posts

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…