Van’da Sağlık Ekiplerinin Hızlı Müdahalesiyle Anne ve Bebeği Hayata Döndü

Van’da Yetkili Sağlık Ekipleri Acil Durumda: Bir Kadın ve Bebeği Kurtarıldı

VAN – Van’ın Çatak ilçesinde 43 haftalık hamile olan bir kadının doğumunda meydana gelen sorunlar, sağlık ekiplerinin zamanında müdahalesiyle hem annenin hem de bebeğinin hayatını kurtardı.

Çatak Devlet Hastanesi’ne gelen 35 yaşındaki Leyla Kameri, üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Ancak bebeğin rahimde dışkılaması, plasentadan ayrılması ve annenin aşırı kanama geçirmesi nedeniyle acil bir durum oluştu. Çatak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Coşkun, annenin hayatı tehlikeye girdiği için olayı hemen Van’a sevk etti. Transfer sırasında 112 ambulansı ve doktor refakatinde anne ve bebeğin durumu yakından izlendi.

Anne ve bebek, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Acil Ünitesine ulaştığında, nöbetçi kadın doğum uzmanı tarafından hızlıca müdahale edildi. Acil bir şekilde cerrahi ve tıbbi müdahalelerle annenin rahmi korunarak başarılı bir şekilde tedavi edildi. Böylece hem annenin hayatı hem de doğurganlığı korundu. Anne ve bebeğin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve kısa süre içinde taburcu edilecekleri bildirildi.

“Hayati Tehlikesi Büyük Ölçüde Azaldı”

Çatak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Coşkun, hastanın durumu hakkında açıklama yaparak, 43 haftalık bebeğin plasentadan ayrıldığını belirtti. Doğum sonrası bebeğe pediatri ekibinin müdahale ettiğini ve hastanın aktif kanama yaşadığını söyledi. Gerekli ekipmanlar temin edildikten sonra hastanın Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini ekledi. Transfer sürecinde hastayı kabul eden Dr. Mazlum Gönül’ün hızlı müdahalesi sayesinde annenin rahmi korunarak hayati tehlikesi büyük ölçüde azaltıldı. Hastanın yoğun bakım sürecine ihtiyaç duymadan serviste takip edildiği ve kısa sürede toparlandığı belirtildi. Anneyle birlikte 112 ekipleri tarafından sevk edilen bebek ise doğum sonrası takibi için hastanenin yenidoğan yoğun bakım ekibine teslim edildi.

“Doğum Sonrası Kanamalar Risklidir”

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mazlum Gönül, doğum sonrası kanamaların önemine değinerek, hızlı ve etkili müdahalenin büyük önem taşıdığını belirtti. “Postpartum kanamalar, gebelik sırasında rahme yönelen yüksek kan akımı nedeniyle ölüm riski taşıyan ciddi kanamalardır. Hastamıza 8 ünite kan transfüzyonu yapıldı ve şu anda genel durumları iyidir. Taburculukları beklenmektedir” şeklinde konuştu.

Anne Leyla Kameri ise doğum sırasında yaşadığı zorlu süreçten bahsederek, hızlı müdahalede bulunan doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…